Kop van Noord-HollandSport

Clubs Hollands Kroon en Den Helder halen meer dan €100.000 op

Advertentie:

Noordkop – De Grote Clubactie heeft voor het derde jaar op rij records gebroken. Ook in de Noordkop heeft de actie een goede opbrengst gehad. Twintig verenigingen uit Den Helder haalden €44.811 op, de inzet van dertig verenigingen uit Hollands Kroon bracht €58.710 in de clubkas.

De Grote Clubactie bestaat al sinds 1972 en helpt verenigingen sindsdien ieder jaar met een welkom financieel extraatje. Op dit moment hebben veel clubs het moeilijk met de energiekosten en eventuele tekorten die tijdens de coronapandemie zijn ontstaan. Met de opbrengst kunnen clubs bijvoorbeeld nieuw materiaal kopen of activiteiten organiseren. Tachtig procent van de opbrengst gaat naar de clubkas. “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij”, zegt koning Willem-Alexander, ambassadeur van de actie, “geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

“Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen”, vertelt Frank Molkenboer, algemeen directeur van de Grote Clubactie. “Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button