Cultuur/NatuurTexelUitgaan

Tentoonstelling ‘De Kraak’ geopend bij Ecomare

Advertentie:

De Koog – Ecomare vroeg tien koppels van filmmakers en componisten een video te maken op basis van oude verhalen uit het Waddengebied. De animaties zijn vanaf vandaag te zien in de tentoonstelling ‘De Kraak’ bij Ecomare.

De films tonen de wisselwerking tussen mens en zee, soms gaat dat goed, soms gaat dat fout. De fantasie van de kunstenaars helpt de bezoeker om stil te staan bij dit proces. De filmpjes zijn te zien op de vide bij Ecomare. Met een koptelefoon wordt de kijker ondergedompeld in het verhaal, zonder afleiding. “Terugkerend thema in de filmpjes is het feit dat de zee een factor is om rekening mee te houden. Daar zijn wij ons, als land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt, maar al te goed bewust van.” Ook zijn er twee VR-brillen, waarmee de bezoeker het ontstaan van de Wadden kan zien in een driedimensionale animatie.

De Kraak is een reizende tentoonstelling van Productiehuis Spinbarg. De tentoonstelling is tot eind november 2023 te zien bij Ecomare.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button