Hollands KroonJeugdVideo

Werkzaamheden Campus De Terp officieel van start (video)

Advertentie:

Wieringerwerf – Wethouder Mary van Gent onthulde samen met vertegenwoordigers uit onderwijs en sport het constructiebord van Campus de Terp. Daarmee begonnen, na enige vertraging, officieel de werkzaamheden aan het nieuwe onderwijs-, sport- en ontmoetingscomplex van Wieringerwerf. Het project moet eind 2024 opgeleverd worden.

Momenteel zitten de scholen nog verspreid door het dorp en het is de bedoeling dat alles straks op De Terp bij elkaar zit. Dat biedt verschillende voordelen volgens wethouder van Gent. “Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat drie verschillende scholen onder één dak samen een kindcentrum gaan vormen. Wij vinden dat heel belangrijk als college, een doorgaande lijn voor alle kinderen van 0 tot 14 jaar.” Als het even kan wordt die lijn doorgetrokken tot en met 18 jaar. Daar zijn de scholen ook al mee bezig, vertelt Freek Steeman, directeur van basisschool Het Baken. “We zijn bezig met het ontwikkelen van verschillende leerlijnen, bijvoorbeeld Engels, vanaf groep één van het basisonderwijs tot en met het voortgezet onderwijs. We hebben ook een techlab samen met het Wiringherlant.”

Er komt niet alleen onderwijs op de campus, ook de sport is vertegenwoordigd. “Het onderwijs is een grote gebruiker van de sportfaciliteiten”, vertelt Maaike Esselink, voorzitter van stichting Sport & Welzijn Wieringermeer. Het moet een verbindende plek worden, zegt Esselink. “Ook het idee dat je hier in een dorp en in de regio met mensen van 0 tot 100 woont en elkaar op dit terrein kan ontmoeten is belangrijk.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button