Uitgaan

Kerstviering in Cultuurkerkje Oudesluis

Advertentie:

Oudesluis – Het Cultuurkerkje Oudesluis organiseert zaterdag 16 december een kerstviering. De organisatie heeft gekozen voor bijzondere opzet. De zanggroep PinkGin! zingt easy listeningmuziek, een vorm van pop- en amusementsmuziek. De muziek wordt afgewisseld met kerstverhalen verteld door Josje de Baat.

PinkGin! bestaat uit Antoinette, Cathy, Elles, Jeroen en Marco. Sinds april 2022 zingen zij driestemmige easy listening muziek en treden ze op met begeleiding van twee gitaristen. Zij zingen Nederlands- en Engelstalige nummers van onder andere Coldplay, The Eagles en The Bluebirds. De muziekgroep is tot stand gekomen dankzij de wekelijkse zangles bij Triade in Den Helder onder leiding van Hanneke Bergsma.

Josje de Baat is de spreker tijdens de kerstviering. De Baat vindt het heerlijk om verhalen te vertellen. Ze volgde diverse workshops en cursussen aan de Vertelacademie in Utrecht en bij individuele vertellers om het verhalen vertellen professioneler te maken. In één van haar verhalen wordt de ‘held’ opgeroepen iets te doen. Om zijn doel te bereiken moet hij allerlei tegenslagen overwinnen (draken verslaan). Uit deze of een andere wereld is er altijd iets of iemand die hem of haar helpt op zijn tocht. Als hij of zij moed toont en luistert naar goede raad overwint hij de beperkingen in zichzelf.

Aanvang
De kerstviering vindt zaterdag 16 december om 20:00 uur plaats in het Cultuurkerkje, gevestigd aan Noorderweg 14a in Oudesluis. De entree bedraagt € 10 per persoon inclusief koffie of thee bij entree. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button