Kop van Noord-Holland

Rijkswaterstaat vervangt remmingswerken Kooybrug, geen tot nauwelijks hinder voor verkeer

Advertentie:

Den Helder – Rijkswaterstaat heeft in oktober de grote renovatiewerkzaamheden aan de Kooybrug uitgesteld. In de tussenliggende periode wordt er wel gestart met het uitvoeren van kleine werkzaamheden aan de Kooybrug N99 bij Den Helder. Deze werkzaamheden veroorzaken geen tot beperkte hinder voor weg- en scheepvaartverkeer.

Van maandag 27 november 2023 tot en met vrijdag 23 februari 2024 worden de wachtplaatsvoorzieningen voor scheepvaart en remmingswerken van de Kooybrug vervangen. Daarnaast worden een aantal kleine onderdelen van de brug vervangen zoals leuningen en toegangsdeuren.

In deze periode is er beperkt hinder voor het scheepvaartverkeer met een doorvaarthoogte boven 8,3 meter over het Noordhollandsch Kanaal. Bediening van de brug voor deze schepen is op verzoek en kan tot 24 uur van tevoren worden aangevraagd. Schepen lager dan 8,3 meter ondervinden geen hinder. Rijkswaterstaat raadt vaarweggebruikers aan goed voorbereid het water op te gaan en vooraf de website van www.vaarweginformatie.nl te raadplegen. De werkzaamheden veroorzaken voor weggebruikers beperkte hinder van maandag 11 december tot en met woensdag 13 december door een aantal verkeersstops (circa twee per dag) die maximaal vijftien minuten per keer duren. In februari 2024 vinden nogmaals verkeersstops plaats, deze worden momenteel ingepland.

Eerder werd van maandag 20 tot vrijdag 24 november 2023 de graffiti van de brug verwijderd, een antigraffiti coating aangebracht, betonschade aan de onderbouw van de brug gerepareerd, de trapopgang gerenoveerd en zijn de toegangsdeuren, een hekwerk en een luik vervangen.

Uitstel grote renovatiewerkzaamheden
Eind oktober heeft Rijkswaterstaat aangegeven dat de grote renovatiewerkzaamheden aan de Kooybrug zijn uitgesteld vanwege de samenloop van de renovatie van de Kooybrug en de werkzaamheden van ProRail aan het spoor tussen Heerhugowaard en Den Helder. Rijkswaterstaat onderzoekt samen met VolkerWessels wanneer de grote werkzaamheden opnieuw ingepland kunnen worden. Dit gebeurt in overleg met de omgeving vanwege de impact van de werkzaamheden op de bereikbaarheid en economie van de regio.

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectpagina: www.rijkswaterstaat.nl/kooybrug.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button