Hollands Kroon

Stap binnen bij de Hollands Kroonmobiel

Advertentie:

Hollands Kroon wil graag dicht bij de inwoners staan. De Hollands Kroonmobiel, een verplaatsbaar loket, helpt daarbij: vanaf 6 januari 2020 tot en met de hele maand februari rijdt dit mobiele kantoor door het gebied en gaan de deuren open voor vragen en meldingen. Een enkele keer ook om, op afspraak, een paspoort of rijbewijs aan te vragen. De eerste stop is het Kerkplein in Hippolytushoef op 6 januari van 09.00 – 13.00 uur.

De Hollands Kroonmobiel is eigenlijk een verplaatsbaar kantoor of loket. Bedoeld om op een andere manier dichtbij de inwoners te zijn. Door op plekken te parkeren waar veel bezoekers komen, is de drempel laag om binnen te stappen. De bus kan ook ingezet worden bij grote evenementen waarbij de aanwezigheid van de gemeente gewenst is. Of gebruikt worden bij de verkiezingen als kiesloket. Het college van B&W kan er eveneens in vergaderen, op locatie.

Rooster
Voor de maanden januari en februari is al een rooster opgesteld met locaties en tijdstippen. Op deze tijden is iedereen welkom om binnen te lopen met vragen of meldingen. Mocht het antwoord op de vraag niet direct voorhanden zijn, dan zoekt Hollands Kroon dat uit. Het rooster wordt in de loop van de tijd uitgebreid, mede op basis van de aanloop en behoefte. Medewerkers van Sociaal Domein en Contact staan inwoners te woord.

Hollands Kroon is één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Dit zorgt ervoor dat er afstanden gemaakt moeten worden om bij een publieksbalie te komen. Voorheen hadden de voormalige gemeentes van Hollands Kroon hun eigen gemeentehuis redelijk in de buurt zitten. Na de fusie in 2012 is, juist vanwege de afstanden, besloten om alles zoveel mogelijk digitaal af te handelen. Hollands Kroon vindt het belangrijk om dicht bij de inwoners te blijven staan. Dat doet ze al door afspraken bij mensen thuis te maken en op specifieke locaties. Om tegemoet te komen aan de behoefte bij inwoners om bij een loket terecht te kunnen, is de mobiele variant ontwikkeld. Dat is ook prettig voor inwoners die nog niet zo handig zijn met computer of smartphone.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button