Den Helder

Bert de Groot is de nieuwe Jutter van het jaar

Advertentie:

Den Helder – De 53-jarige Bert de Groot is maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder gekroond tot Jutter van het jaar. Hij is daarmee na drie jaar (wegens corona) de opvolger van Joop Rozeboom, die ook aanwezig was. Bert is bekend van Facebook en heeft duizenden volgers en velen kennen hem nog altijd als ‘de verse viskoerier’.

Burgemeester Jan de Boer stond in een korte toespraak stil bij de eerste Helderse baby van 2023: Milou Blanche. Ook werd gerefereerd aan de oorsprong van het woord Jutter, wenste hij iedereen een gezond, gelukkig en gezegend 2023 en stond hij even stil bij het feit dat op 2 januari, voor velen de eerste werkdag, de deuren van de visafslag gesloten bleven. “Een stukje van de ziel van Den Helder lijkt gestorven.”

De aankondiging van de nieuwe Jutter van het jaar kende een record in tempo, want nooit eerder werd de naam al na een paar seconden onthuld. Pas toen Bert op het podium stond vertelde De Boer wat de jury van Bert vond; “wereldberoemd in Den Helder en daarbuiten, dé ambassadeur voor Den Helder, maakt zich hard voor de Helderse visserij en de visafslag, heeft een groot hart voor de Helderse bevolking en zijn hulp wordt via zijn Facebooknetwerk vaak ingeroepen. In de ogen van velen bent u een van de belangrijkste inwoners van Den Helder.”

Verrassing
Bert zelf was natuurlijk aanwezig en keurig in het pak, al wist hij echt niet welke eer hem te beurt zou vallen. “Mijn directeur, Pim Visser, zei vanochtend dat hij mij en een collega mee wilde hebben naar de receptie van de gemeente, omdat de burgemeester stil zou staan bij het sluiten van de visafslag. Ik wist natuurlijk wel dat mensen mij genomineerd hadden, maar dat ik het ook zou worden wist ik echt niet!” Na afloop vielen hem vele gemeende felicitaties ten deel, ook van Joop Rozeboom, die zich dus drie jaar lang de Jutter van het jaar mocht noemen. Dat zal niet snel iemand hem nadoen.

Foto’s: DHfoto.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. Haha, ik las in het plaatselijke nieuwsblad dat Bert de Groot het liefst achter de schermen actief is……, maar ik heb nog nooit iemand zo zien genieten van publiciteit als hij doet. Typisch gevalletje van valse bescheidenheid. Verder geen onaardige vent overigens….

Wellicht ook interessant

Back to top button