Den HelderVideo

IJsbaan Beatrixstraat laatste week open na dooi (video)

Advertentie:

Den Helder – Ondanks de flinke koelinstallaties was de ijsbaan aan de Beatrixstraat niet opgewassen tegen het zachte weer van de afgelopen weken. Nadat de baan meerdere keren dicht moest wegens de grote plassen water op het ijs kan er eindelijk weer geschaatst worden. Het bestuur heeft goede hoop de laatste week zonder problemen af te kunnen sluiten.

Het was uitzonderlijk warm in de decembermaand, met de warmste jaarwisseling die tot nog toe is gemeten. Deze warme temperaturen en flinke wind zorgden voor problemen bij de winterpret in de Helderse binnenstad. De schaatsbaan die traditiegetrouw op de Beatrixstraat staat moest noodgedwongen een aantal dagen de deuren sluiten, omdat de koelinstallaties niet standhielden tegen het weer. “Wind en ijs gaan niet goed samen”, vertelt Jan Mooij, bestuurslid van de ijsbaan. “Ik weet nog van vroeger dat de wind altijd zorgde voor wakken, ook al vroor het twintig graden.” Dit probleem deed zich de afgelopen dagen ook voor in de binnenstad. De ijsbaan is aan de zijkanten niet dicht om minder afstand te creëren tussen het winkelend publiek en de schaatsers. Dit zorgde er wel voor dat de warme wind als een föhn over het ijs kon blazen, en zo de toplaag van het ijs ontdooide.

Inmiddels is de wind gaan liggen, is de baan weer open, en wordt er in de ochtend al naar hartenlust geschaatst. “Er zijn nu vooral jonge kinderen. Die zijn vroeg gekomen, dan is het lekker veilig en kunnen ze goed oefenen.” De ijsbaan is nog een week open en Mooij heeft goede hoop dat er in de laatste dagen gewoon geschaatst kan worden, al houdt hij een slag om de arm: “Als het toch nog gaat waaien zullen we misschien nog een keer moeten sluiten, maar nu is het super!”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button