Sport

Handbalsters VZV te sterk voor Brixen

’t Veld – De handbalsters van VZV hebben de eerste wedstrijd in de internationale Challenge Cup gewonnen. Op het derde Europese niveau stroomde de ploeg in bij de achtste finales. In het eerste treffen met het Italiaanse Brixen werd het 29-24 voor VZV.

In een sfeervolle en goedgevulde hal (geschat zo’n 750 man, red.) waren de ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Na een ruststand van 15-14 kwamen de Noord-Hollanders beter in de wedstrijd en werd er een gat van vier punten geslagen (25-21). Dat gaf de ploeg van Rolf Schulte niet meer uit handen: 29-24.

VZV deed één keer eerder mee aan de Challenge Cup, toen kwam het geen ronde verder. Voor Brixen is het de eerste deelname aan het toernooi. Volgende week staat de return in Italië op het programma. Als de uitslag daar exact gelijk is aan die van de eerste wedstrijd, volgt er een verlenging. Mocht alleen het verschil in doelpunten gelijk zijn, wordt er gekeken naar het aantal thuisdoelpunten van beide ploegen.

Blij met de fans
Trainer Rolf Schulte had op voorhand moeite om het niveau van de Italianen in te schatten. “Ze hebben drie spelers uit het nationale team en drie internationale profspeelsters. Als ik zie dat we uiteindelijk met vijf punten verschil winnen, denk ik dat we de wedstrijd heel goed over de streep hebben getrokken.” Hij was blij met de fans, die in grote getale waren gekomen. “Ik heb deze hal nog nooit zo vol zien zitten. Het cliché over de elfde man – bij ons dan de achtste – dat gold vandaag zeker.”

“Dit is een lekkere buffer voor in Italië”, aldus speelster Djazzmin Trabelsi na afloop over de marge van vijf punten. De ploeg werd wel gewaarschuwd door trainer Schulte: “We zijn er nog lang niet.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button