Succes verliest van FC Pellor

Den Helder – Zvv Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdagavond de 13e competitiewedstrijd van het seizoen. In sporthal Sportlaan in Den Helder was FC Pellor 1 de tegenstander. Het werd een 5-3 overwinning voor de Nieuwediepers.

Succes miste weer een flink aantal spelers door blessures. Bart de Kleine, Robin Meilink en Stef waren allen niet wedstrijdfit. Stefan Veldhuis maakte zijn rentree. Eerder dit seizoen wist Pellor met 4-5 te winnen bij Succes.

Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd en het spel golfde heen en weer. Na een fraaie actie van Stefan Veldhuis was het 0-1. Succes speelde compact en kreeg nog meer kansen. Ook Pellor speelde snel en goed. Pellor wist vanaf rechts mooi in de kruising te scoren, 1-1. Succes liet wat steken vallen en in de omschakeling ging het dan ook mis. Succes liet telkens de man lopen, waardoor Pellor met een overtalsituatie kwam te staan. Na drie messcherpe counters was het ineens, 4-1 en dat was ook de ruststand.

Sterker Succes
De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Al werd Succes steeds sterker. Ze zochten meer de aanval en er kwamen kansen voor de uitploeg. Na een mooie actie schoot Maikel Hoekstra de 4-2 binnen. Succes bleef het betere van het spel houden, maar Pellor bleef gevaarlijk in de counter en maakte uit zo’n counter de 5-2. Succes kreeg dichtbij het doel van Pellor een vrije trap. De vrije trap werd door Kees Posthumus handig bij de tweede paal gespeeld en Stan de Koning schoot makkelijk binnen, 5-3.

De laatste 7 minuten werd keeper Doesburg gewisseld voor een veldspeler Maikel Hoekstra. Uit het veldoverwicht kwam geen doelpunt meer. De eindstand was 5-3. Volgende week mag Succes weer naar Den Helder, voor het duel tegen koploper JVC 1.