Cultuur/Natuur

De Helderse Vallei online

Den Helder – Door de lockdown kunnen bezoekers helaas al een aantal weken niet terecht bij De Helderse Vallei, het duurzaamheidscentrum en de stadsboerderij van Den Helder.

In plaats daarvan zijn er online activiteiten van De Helderse Vallei. Een aantal activiteiten gaat namelijk, in aangepaste vorm, online gewoon door. Zo maken medewerkers van het centrum korte filmpjes over actuele natuuronderwerpen die gedeeld worden via social media, zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

Thuis meedoen met natuuractiviteiten? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de gratis “natuurwerkbladen” die beschikbaar gesteld worden via de website. In de agenda op de site worden alle activiteiten en downloads vermeld zie de agenda

Ook scholen en kinderopvangorganisaties hoeven het niet zonder De Helderse Vallei te stellen. Educatief medewerkers verzorgen namelijk online gastlessen of brengen een online gastbezoek, zodat de kinderen al hun natuur- en duurzaamheidsvragen kunnen stellen. Het voorgezet onderwijs maakt al gebruik van deze manier van samenwerken met De Helderse Vallei. En ook de regio leeropdrachten van het mbo gaan gewoon online door. Daarnaast kunnen leerkrachten en pedagogische medewerkers uiteraard ook nog altijd voor gratis advies terecht bij het centrum.

Voor diegenen die de dieren echt missen een tip. Volg de social media van De Helderse Vallei, want er worden regelmatig foto’s gedeeld, zodat bezoekers de dieren toch even kunnen zien. Kortom, De Helderse Vallei staat ook online klaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button