Den HelderZakelijk

Internationaal keurmerk voor Noordwest Ziekenhuisgroep

Advertentie:

Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft het internationale kwaliteitskeurmerk van Qualicor Europe (voorheen NIAZ) gecontinueerd. De ziekenhuisorganisatie ontving dit positieve bericht in vervolg op een toets die begin december plaatsvond. De her-accreditatie betekent dat Noordwest aan de strenge normen voor kwaliteit en veiligheid van zorg voldoet.

Floor Haak, lid raad van bestuur, is trots op het resultaat: “Veilig werken is een continu proces, en dus niet alleen van belang op het moment dat we getoetst worden. Ondanks dat we te maken hebben met een langdurige pandemie waarin we een groot beroep op onze mensen doen, gaan ook dit soort toetsen gewoon door. In deze bijzondere tijd ben ik wel extra trots dat wij zo’n positieve indruk hebben gemaakt op de externe auditoren van Qualicor Europe. We zijn op alle onderdelen geslaagd en hebben opnieuw laten zien dat wij veilige zorg leveren.”

Internationale normen
De accreditatie van Qualicor Europe is een heel belangrijk kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. Het accreditatieprogramma Qmentum Global waar Qualicor Europe mee werkt, wordt bovendien internationaal toegepast. Externe partijen zien dit keurmerk als bewijs dat de Noordwest Ziekenhuisgroep goede en veilige zorg levert. Voor zorgverzekeraars is het zelfs een voorwaarde voor de inkoop van zorg.

De officiële uitreiking van het certificaat zal op een later moment plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis zeer waarschijnlijk op alternatieve wijze.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button