GR2022HK

Bekende namen en enthousiaste nieuwelingen op lijst Onafhankelijk Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Lokale partij Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) heeft de kieslijst bekend gemaakt. Alexander Bügel, de huidige fractievoorzitter, voert de lijst aan. Erwin Slootweg staat wederom op de lijst, dit maal op plek twee, na de afgelopen raadsperiode achter de schermen actief te zijn geweest. Oprichter Henk-Jan Wittink komt op de derde plek.

Ex-VVD kandidaat Johan Senneker uit Winkel vervult de vierde plek op de kieslijst. De huidige raadsleden Lars Ruiter en Jeffrey Leever staan op plek vijf en zes. Zij stapten in de huidige raadsperiode van een andere partij over naar OHK, respectievelijk Senioren Hollands Kroon en VVD. Nog een oud-VVD’er staat op plek negen: Dat is Cees Meeldijk uit Hippolytushoef. Hij werd begin 2021 al benoemd als steunfractielid voor OHK nadat hij zich eerder al aansloot bij Lars Ruiter na zijn vertrek bij de VVD. Naast deze bekende gezichten staan er ook nieuwkomers op de lijst, waaronder twee deelnemers van de cursus Politiek Actief, die de gemeente Hollands Kroon organiseerde. Lia de Vries en Diny Braak-Van den Blink staan op respectievelijk plek zeven en tien. Een andere opvallende naam is Muriël van Nieuwenhuijzen-Boon van actiegroep ‘Data non Grata’, op plek twaalf.

Lijstrekker Bügel is enthousiast: “We hebben een mooie lijst met vijftien namen van mensen die zich in willen zetten voor de verandering die wij als lokale partij voor ogen hebben. Op de lijst staan naast de huidige raadsleden van Onafhankelijk Hollands Kroon ook een aantal nieuwe namen. Nieuwe gedreven inwoners van Hollands Kroon die de weg naar de politiek hebben gevonden.”

De kieslijst
1. Alexander Bügel
2. Erwin Slootweg
3. Henk-Jan Wittink
4. Johan Senneker
5. Lars Ruiter
6. Jeffrey Leever
7. Lia de Vries
8. Pieter de Jong
9. Cees Meeldijk
10. Diny Braak-Van den Blink
11. Karin Deijlen
12. Muriel van Nieuwenhuijzen-Boon
13. Evert Prijs
14. Martien Haver
15. Wijbrand Poortman

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button