Den HelderMaritiemVideo

Gemeente, SAIL en Scholen aan Zee ondertekenen samenwerking (video)

Den Helder – Vijf handtekeningen bevestigen de samenwerking tussen gemeente Den Helder, SAIL Den Helder 2023 en Scholen aan Zee. De drie instanties gaan samenwerken om tijdens SAIL zoveel mogelijk jongeren te enthousiasmeren voor de maritieme mogelijkheden van Den Helder.

De samenwerking bestaat onder andere uit maritieme projecten in aanloop naar SAIL. Zo bouwen leerlingen van Scholen aan Zee op Willemsoord hun eigen skiffs, waarmee ze straks het water op kunnen, ook organiseerden leerlingen een mini-bootrace. Tijdens SAIL kunnen jongeren meevaren op schepen en ervaring opdoen bij de verschillende afdelingen van de organisatie.

Arian Minderhoud voorzitter van SAIL Den Helder is blij met de samenwerking. “De focus van onze organisatie richt zich voornamelijk op jongeren. We willen ze kansen bieden om kennis te maken met maritieme beroepen bijvoorbeeld in de techniek.” “Dat sluit goed aan bij de ambities van de gemeente Den Helder”, zegt wethouder Pieter Kos. “We hebben de ambitie om Den Helder van krimp naar groei te brengen en met een evenement als SAIL kunnen we de mogelijkheden van Den Helder op de kaart zetten.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button