Den HelderKop van Noord-HollandSchagen

Kyjan Martron is mbo-ambassadeur ROC Kop van Noord-Holland

Schagen – Kyjan Martron uit Schagen (23) is in het komende jaar de mbo-ambassadeur van ROC Kop van Noord-Holland. De derdejaars student maatschappelijke zorg vertegenwoordigt het ROC tijdens de landelijke verkiezing MBO Ambassadeur schooljaar 2021-2022.

Hij is, net als de nummer 2 van dit jaar, de Helderse Marco van der Wulp, in het zonnetje gezet. “We zijn als school erg trots op onze ambassadeurs”, laat het ROC weten. “Deze studenten laten zien dat je met jouw talent, inzet en enthousiasme kunt worden wat je wilt.”

Maatschappelijke zorg
Kyjan Martron reageerde enthousiast: “Ik vind het een leuke nieuwe ervaring en ik vind het ook wel spannend. Ik ben blijkbaar opgevallen, omdat ik heel enthousiast ben op mijn opleiding. Ik deed hiervoor bouw en dat bleek helemaal niet te passen. Ik wil met mensen werken en dus ben ik de opleiding Maatschappelijke zorg gaan doen. Ik wil een goede basis hebben en ook blijven ontdekken wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Inmiddels werk ik zelfs op een vorige stageplek, zit ik in de studentenraad en loop ik graag stage.”

“Het is belangrijk om het mbo in een goed daglicht te zetten”, zegt Kyjan. “Er zijn genoeg mensen die het juist prettig vinden om alles in de praktijk te leren. Je bouwt eerder ervaring op, je kunt lekker aan de gang met je talent en je kennis. Je leert ook snel wat jou niet ligt. Dus verleg je grenzen, ontdek bij jezelf dat je iets wél kunt en kijk om je heen wat jij kunt betekenen. Voor jezelf én voor een ander!”

Verbazing
Marco van der Wulp (18), derdejaars student Leisure & hospitality, was deels verbaasd dat hij was genomineerd: “Ik kon het niet helemaal bevatten, maar vind het ook héél leuk. Ik twijfelde al wat langer over welke opleiding ik moest doen. Ik sport veel en zwem wedstrijden, maar ik kwam niet door de extra selectie van het CIOS. Ik besloot dat ik dan alles moest halen uit een opleiding waar ik ook mijn ei in kwijt kan en dat lukt aardig! Ik loop stage op een vakantiepark en mag daar bijvoorbeeld aquagym geven. Ik combineer mijn stage ook zo dat ik om 05.00 uur zelf kan trainen. Ach, als je het heel leuk vindt, is het niet erg om vroeg uit bed te stappen. Daarnaast werk ik ook nog op een vorige stageplaats, ze vroegen of ik wilde blijven.”

Ook hij vindt het mbo belangrijk: “Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Je moet jezelf willen ontwikkelen en erachter komen wat je leuk vindt. Als dat beter lukt in de praktijk dan met theorie, is dat prima. Ik leer ook veel meer in de praktijk dan uit een boek!” Aan de hand van een aantal challenges in de eerste maanden van het jaar moet op 16 mei dé MBO Ambassadeur uit de bus komen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button