Den HelderJeugd

Studenten 4YoungTalent helpen leerlingen Meerwerf basisscholen

Den Helder – Stichting 4YoungTalent en Meerwerf Basisscholen Den Helder gaan elkaar helpen. De studiecoaches van 4YoungTalent ondersteunen de Meerwerf basisscholen bij de begeleiding van de leerlingen. Dat doen ze met individuele ondersteuning van leerlingen, maar ook met groepsondersteuning.

Studenten van Meerwerf krijgen de gelegenheid om naast hun stage op school ook te werken voor 4YoungTalent. Door deze unieke samenwerking worden beide organisaties versterkt. Iets waar de leerlingen en de studenten de vruchten van plukken. De helpende hand van de studenten zorgt ervoor dat de leerkrachten zich kunnen richten op hun kerntaken. “Daarnaast vinden we het belangrijk dat zij op school zijn en niet thuis komen te zitten. Door de huidige omstandigheden rond corona en wegens het lerarentekort is die kans steeds groter”, zo benadrukken beide organisaties.

“Door goede samenwerking met 4YoungTalent kunnen we dat bij Meerwerf zoveel mogelijk voorkomen”, zegt Meerwerf’s bestuurder Nils van Heijst. Samen met manager & talentcoach Wendy Portier van 4YoungTalent bezegelde hij woensdag de samenwerkin.

Ondersteuning
Meerwerf en 4YoungTalent trokken eerder al samen op in de VakantieCampus. Kinderen die door veranderde leeromstandigheden vanwege corona niet alle lesstof even goed konden oppikken, kregen tijdens de VakantieCampus in de zomer van 2020 gedurende twee weken extra hulp bij schoolwerk. Die behoefte aan ondersteuning is gebleven. Nils van Heijst: “Sommige leerlingen hebben toch wat extra’s nodig om de voortgang erin houden. Met de inzet van 4YoungTalent’s hbo- en wo-studenten kunnen onze leerkrachten zich meer toeleggen op het geven van instructies. Daarnaast zijn we ontzettend blij dat we met pedagogisch sterke mensen kunnen zorgen dat groepen begeleid worden. Ook als de leerkracht er even niet is. Voor onze Pabostudenten is het werk voor 4YoungTalent een unieke kans om zich verder te ontwikkelen.”

“De studenten hebben er ook veel plezier in”, aldus Wendy Portier. “Ze worden gewaardeerd, ze doen zinvolle werkervaring op en ze zijn blij met de sociale contacten. Ook horen we vaak dat de kinderen het leuk vinden dat een jonge student ze helpt. Er is een enorm lerarentekort. Mogelijk leidt dit tot meer animo voor het vak. Dat we jonge mensen in het kader van het lerarentekort enthousiast maken voor het onderwijs is een hele mooie bijkomstigheid.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button