Uitgaan

Helderse scholen benadrukken belang van zee op Blue School Event

Advertentie:

Den Helder – Verschillende scholen uit Den Helder met een Blue School certificaat tonen vrijdag 22 maart wat ze doen met het Blue School concept. Dit doen zij tijdens Wereldwaterdag. Het evenement vindt vrijdag 22 maart van 15:00 tot 17:00 uur plaats in Theater de Kampanje in Den Helder.

Het Blue School programma leert kinderen over het belang van de zee en alles wat leeft in de zee. In een tijdperk waarin wetenschap en begrip van oceanen hand in hand gaan, haalt het Blue Schoolprogramma de zee symbolisch naar het klaslokaal. Gezien de ligging van Den Helder, omsloten door de zee aan drie zijden, is het niet meer dan logisch dat lokale scholen het Blue School concept omarmen. De Dr. Jac P. Thijsseschool, Scholen aan Zee en Vonk laten 22 maart zien hoe zij dit concept in hun lessen gebruiken. Dit evenement wil het idee van Blue Schools duidelijker maken, meer scholen aantrekken en mensen betrekken.

Op Wereldwaterdag, tijdens het Blue School-event, wordt aandacht besteed aan actuele thema’s zoals biodiversiteit en klimaatdoelstellingen. Deelnemende scholen, waaronder naast de Helderse scholen ook hogeschool NHL stenden, presenteren hun projecten die in lijn zijn met de leerdoelen van het programma. Verder zijn er ook bijdragen van het Nationaal Reddingmuseum, het Marinemuseum en het NIOZ. Iedereen die interesse heeft, kan komen. De toegang is gratis.

Blue School Gemeenschap
Het Blue School-concept vertegenwoordigt een doorgaande leerlijn die loopt van de peuters tot aan het beroepsonderwijs. Elk jaar staat een nieuw thema centraal, zodat leerlingen van uiteenlopende leeftijden en onderwijsniveaus betrokken raken bij vraagstukken rond de oceanen.

Dankzij de brede vertegenwoordiging van Helderse scholen, van primair tot beroepsonderwijs, als Blue Schools, heeft Den Helder het concept in zijn volledigheid omarmd. De gemeente streeft er dan ook naar om Blue School Muncipality te worden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button