Noord-Holland

Provincie trekt 75.000 euro uit voor project ‘Warme Kamers’

Advertentie:

Noord-Holland – De provincie Noord-Holland stelt € 75.000 beschikbaar om 100 Warme Kamers in Noord-Holland te ondersteunen. Warme Kamers is een initiatief van het Leger des Heils voor mensen die door de hoge gas- en energieprijzen thuis in de kou zitten.

Het Leger des Heils opende in Noord-Holland zeventien buurthuiskamers, waarna nog eens 83 kamers werden geopend door andere organisaties als kerken en bibliotheken. Mede dankzij de steun van de provincie kunnen de kamers nu tot maart open blijven. Daarnaast worden er 2000 kledingbonnen uitgedeeld aan mensen die dat nodig hebben. De bonnen kan men inruilen voor warme kleding in de tweedehands kledingwinkels van het Leger de Heils.

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Het is verschrikkelijk dat er mensen zijn die hun verwarming uitzetten omdat ze het niet meer kunnen betalen. Dat het Leger des Heils samen met andere organisaties een plek biedt waar men warm een kop koffie kan drinken, een boek kan lezen, spelletjes kan spelen of studeren, is echt hartverwarmend.”

Motie Provinciale Staten
Op 19 december 2022 werd tijdens Provinciale Staten de motie ‘Ondersteuning ‘Warme Kamers’ in Noord-Holland” van CU, CDA, SP en NNH aangenomen. De motie riep Gedeputeerde Staten op met de initiatiefnemers van het project ‘Warme Kamers’ in gesprek te gaan om te zien of en hoe de provincie ondersteuning kon bieden aan het project.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button