Sport

Tonegido na verlies toch op de goede weg

Advertentie:

Hippolytushoef – Voor de handballers van Tonegido stond zaterdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen Unitas uit Rolde op het programma. De heren moesten het opnemen tegen de nummer één van de tweede divisie A. Dat het een zware wedstrijd voor beiden zou worden was vooraf bekend.

Tonegido is een van de weinige ploegen die van Unitas won dit seizoen. In de eerste fase van de wedstrijd liep Unitas snel uit naar een verschil van vier punten 7-3. Maar even snel kwamen de Wieringers terug in de wedstrijd. Na vijftien minuten spelen stond het 9-9. Unitas liet zien waarom het bovenaan staat en pakte bij rust een kleine marge van twee punten 17-15.

Na de thee liet zich eenzelfde spelbeeld zien. Twee ploegen die niets voor elkaar onder deden. Tonegido nam zelfs de leiding: 19-20. Vanaf dit moment speelde Tonegido een moeilijke wedstrijd, omdat Gijs Bakker getrakteerd werd op een directe rode kaart en moest vertrekken. Totaal niet het beeld van de wedstrijd en niemand begreep het waarom. Toch bleven de groenhemden op de been.

De trainingen werpen hun vruchten af dat was duidelijk te zien. De laatste fase moest er wat geforceerd worden om te winnen, er werd besloten om met zeven veldspelers aan te vallen zonder keeper. Dit ging aanvankelijk goed maar Tonegido kon het tempo niet volhouden. De wedstrijd duurde een minuut of vijf te lang. De eindstand was daarom geflatteerd te noemen, 33-27. Het verschil van zes punten lijkt veel, maar gezien de wedstrijd deden de ploegen niets voor elkaar onder. Het geeft moed voor de volgende thuiswedstrijd, aanstaande zondag tegen Ha-STU uit Nijmegen de nummer twee van de ranglijst. Met het vertoonde spel van zaterdag moet Tonegido de punten thuis kunnen houden. Aanvang wedstrijd is om 13.15 uur aan de Belterlaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button