Hollands Kroon

Vrouwen van Nu Wieringen naar Adventure Flights

Wieringermeer – Vrouwen van Nu Wieringen bezocht 27 februari het vliegveld Adventure Flights in Middenmeer. De vrouwen werden ontvangen door André Harte. Na de ontvangst gaf Harte uitleg over wat er allemaal bij komt kijken om een vliegbrevet te halen en de mogelijkheden die het vliegveld biedt.

“Je moet rekenen op ongeveer een jaar theorie en daarnaast zo’n dertig vlieguren. De theorielessen bestaan uit onder andere de vakken navigatie, vliegtuigkennis en voorschriften. Dit is best pittig maar met regelmatige aandacht plus goede begeleiding is het prima doen”, vertelt Harte. “In de praktijk ga je met een erkend en ervaren instructeur vliegen. Bij de praktijkopleiding komen alle facetten van het vliegen aan bod. Bij elke fase in de praktijkopleiding raak je vertrouwder met het vliegen en vliegtuig.”

De eerste zelfstandige landing schijnt een machtig gevoel te zijn. Het behaalde vliegbrevet blijft altijd geldig, wel wordt verwacht dat iemand regelmatig vliegt. Eén van de opleidingen is R.P.L Micro Light Aircraft, dit wordt gegeven vanaf vliegveld Middenmeer. Ook het vliegbrevet P.P.L-Sep “Single Engine Piston”, eenmotorige sportvliegtuigen, behoort tot de mogelijkheden, maar gaat vanuit vliegveld Lelystad.

Rondvlucht
Met een nieuwe generatie piloten wordt het mogelijk gemaakt een verscheidenheid aan vliegvelden te bezoeken of een rondvlucht boven de woonomgeving te maken. Er wordt niet als een lijndienst gevlogen, want daar is Schiphol voor. De vliegtuigen worden gemaakt in Tsjecho-Slowakije. Het interieur is met moderne apparatuur uitgerust en goed overzichtelijk, dit is een groot voordeel voor de piloot. Er wordt gevlogen op 500 voet. Met een sportvliegtuig is geen controletoren nodig zoals bij Schiphol, dat maakt het voor de piloot makkelijker, maar alertheid blijft altijd nodig.

Voor de Vrouwen van Nu Wieringen was het een leerzame ochtend. Meer weten over de vereniging? Www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button