Den HelderHollands KroonSchagen

GGD Hollands Noorden start onderzoek Kindermonitor 2021

Regio Noordkop – GGD Hollands Noorden voert tot eind mei een grootschalig online onderzoek uit naar gezondheid, welzijn en leefstijl van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 11 jaar. De resultaten zijn bedoeld om gemeenten en de GGD te ondersteunen bij het gezondheidsbeleid gericht op de jongste inwoners.

Het doel van de kindermonitor is het verkrijgen van inzicht in de gezondheid en het welzijn van kinderen in Noord-Holland Noord. De GGD voerde in 2016 en 2011 een soortgelijk onderzoek uit. Hierdoor is het mogelijk veranderingen in de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van kinderen op te sporen. De resultaten van het onderzoek helpen de gemeenten en de GGD bij het opstellen en uitvoeren van het jeugd- en gezondheidsbeleid. Uit het onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat het nodig is om extra hulp te bieden aan bepaalde groepen kinderen of om extra voorzieningen op te zetten in gemeenten.

Deelname
Voor het onderzoek is een online vragenlijst samengesteld waarin onderwerpen zoals zwangerschap en geboorte, (psychische) gezondheid, welzijn, corona, fysieke en sociale omgeving, opvoeding, sociale steun en leefstijl aan bod komen. Alle ouders van 0 t/m 11 jarige kinderen uit de regio Noord-Holland Noord kunnen de vragenlijst invullen via www.kindermonitorHN.nl.

Het invullen duurt ongeveer 15 minuten en is anoniem. Deelnemers maken kans op een bol.com bon van €10,- (winkans 1 op 15) of één van de vier weekendjes weg naar keuze ter waarde van €250,-. Meer informatie over de Kindermonitor is te vinden op de website van de GGD: www.ggdhn.nl/kindermonitor

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button