Cultuur/Natuur

Online kunstlezing over Pieter Bruegel de Oude

Advertentie:

Den Helder – Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend geeft woensdagavond 17 maart, exclusief voor KopGroep Bibliotheken, een online kunstlezing over Pieter Bruegel de Oude. Exclusief voor KopGroep Bibliotheken.

Pieter Bruegel de Oude is een van de populairste kunstenaars die de Lage Landen hebben gekend. Zijn spreekwoordenschilderij uit 1559 doet menigeen bijna met de vinger over het vernis glijden, zoekend naar gezegdes, die we anno nu nog steeds gebruiken. Van Pieter Bruegel zijn er nog zo’n 40 schilderijen bekend, alsook veel tekeningen die gebruikt werden om er etsen naar te maken. Bovendien heeft zijn zoon Pieter Brueghel, die een ‘h’ aan zijn naam toevoegde, veel van zijn vaders composities gekopieerd.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Te zien zijn alle afbeeldingen en de spreker te horen praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor vijf euro te koop via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button