Hollands Kroon

tZand.info lanceert nieuwe layout en platform

Advertentie:

‘t Zand – De nieuwe lay-out en het nieuwe platform van tZand.info wordt tijdens een live-event op Twitch gelanceerd vanuit De Jonge Prins. Dat gebeurt vrijdagmiddag 5 maart om 16:00 uur. Het projectteam heeft meer dan een jaar gewerkt aan het platform.

In 2009 is de website gelanceerd en ondertussen uitgegroeid tot het belangrijkste nieuwsplatform voor ‘t Zand en omstreken met meer dan 65.000 bezoekers in 2020 (gemiddeld 178 per dag). De website was toe aan een update, maar ook was het in 2020 verdwijnen van het wekelijkse dorpsblad “de Sportvriend” van invloed. Het verdwijnen van “de Sportvriend” was een belangrijke trigger, omdat uitbreiding van de website het mogelijk maakt om elke maatschappelijke (sport)vereniging ruimte te geven om informatie en nieuws te delen met alle bezoekers. Het platform biedt verenigingen daarmee een mini-website binnen tZand.info, waarmee een bezoeker alles kan vinden binnen één website.

Maatschappelijke doelstelling
Naarmate het project vorderde is ook een maatschappelijke doelstelling ontstaan in de vorm van een samenwerking met Woonzorggroep Samen en daarmee zorginstelling De Zandstee. Het verdwijnen van De Sportvriend heeft, naast alle maatregelen rondom Corona, grote impact gehad op de bewoners van De Zandstee. Zij verloren een belangrijke lijn ‘naar buiten’. De nieuwe tZand.info is een ware uitkomst voor de Zandemmer ouderen, want het nieuws zal beschikbaar komen in de algemene ruimtes middels narrowcasting en daarnaast worden er tablets beschikbaar gesteld voor 1-op-1 leesmomenten van een zorgmedewerker met een bewoner.

Vanaf woensdagmiddag 3 maart gaat de website 48 uur op zwart. Daarna wordt afgeteld naar het moment van het live-event. Dat is vrijdagmiddag 5 maart om 16:00 uur in De Jonge Prins. Dit kan live gevolgd worden via de link naar de Twitch-pagina, welke op www.tzand.info getoond wordt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button