Noord-HollandPolitiek

Welke politieke vrouw krijgt de Ribbius Peletier-penning 2021?

Noord-Holland – Namens Provinciale Staten reikt juryvoorzitter Sybilla Dekker vrijdag 5 maart de Ribbius Peletier-penning 2021 uit. Dit is tussen 16.00 en 16.45 uur live te volgen via https://noord-holland.stateninformatie.nl. Naast de uitreiking van de penning is een speech van Vida Asare onderdeel van het programma. Zij durft haar ambitie om president van Ghana te worden hardop uit te spreken.

Iedereen kon een kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletier-penning. Provinciale Staten zijn op zoek gegaan naar een vrouw die deze onderscheiding verdient vanwege haar inzet voor meer vrouwen in de politiek of omdat zij als politica zo’n inspirerend voorbeeld is voor anderen. De jury heeft een keuze gemaakt uit 39 Noord-Hollandse kandidaten die zijn aangemeld voor de penning.

Ribbius Peletier-penning
De viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019 was aanleiding voor Provinciale Staten om vijf jaar lang een onderscheiding uit te reiken aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Provinciale Staten vernoemden de onderscheiding naar Liesbeth Ribbius Peletier.

Zij was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland en ze werkte haar hele leven aan vrouwenrechten. Devika Partiman kreeg de penning in 2019 met haar initiatief ‘Stem op een vrouw’. Vorig jaar ontving gemeenteraadslid Manja van der Weit de onderscheiding voor haar initiatief ‘Vrouwen in de Purmerendse Politiek’.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button