Cultuur/Natuur

Zwermen trekvogels kijken bij het Balgzand

Den Helder – Er wordt weer een bijzondere vogelexcursie georganiseerd naar het Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar zoveel vogels bij elkaar zijn te zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.

In het vroege voorjaar zijn er grote groepen wulpen, rotganzen en allerlei andere soorten op doorreis aantreffen. Een prachtig gezicht, die zwermen vogels, die tegelijkertijd opvliegen, mogelijk opgejaagd door een slechtvalk. Onder begeleiding van gidsen van Landschap Noord-Holland kan een kijkje in dit prachtige gebied worden genomen. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebber’s die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Vanaf het vertrekpunt wandelen of fietsen de deelnemers samen met de gids richting het uitkijkpunt Kooihoekschor. Er zijn fietsen aanwezig bij ’t Kuitje, en de koffie staat klaar. Bezitters van een verrekijker wordt aangeraden deze mee te nemen. Er is een telescoop beschikbaar. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Deelnemen
Zondag 13 maart van 14:00 tot 16:30 uur is de excursie. Verzamelen is bij Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80. Deelnemen kost voor Beschermers € 4,00 en voor overigen € 7,00. Reserveren via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button