Den Helder

Den Helder koploper qua aantal hondenboetes

Advertentie:

Den Helder – Een boete voor een loslopende hond of het niet opruimen van de hondenpoep. Nergens in Noord-Holland werden hier zoveel boetes voor uitgedeeld als in Den Helder, zo blijkt uit onderzoek van Beslist.nl.

Nu gaat het niet direct om duizenden boetes en de vraag is eigenlijk wat het nut van dit onderzoek is en waarom we er aandacht aan besteden… Dierennieuws doet het altijd goed, dus vooruit dan maar weer, zijn de onderzoekers ook niet voor niets bezig geweest. In Noord-Holland werden afgelopen jaar 142 hondenboetes uitgedeeld. Dit omvat 8,7% van alle boetes in Nederland. Het grootste deel van de hondenbekeuringen werd uitgeschreven in Den Helder: 21,1% van alle boetes in de provincie was voor inwoners van deze gemeente.

Na Den Helder werden vooral in Amsterdam en Velsen hondeneigenaren vaak op de bon geslingerd. Amsterdammers ontvingen 19,7% van alle boetes, terwijl Velsenaren zorgden voor 9,9% van het totaal.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

6 reacties

  1. Oh oh handhaving moet opgehemeld worden na alle recente negatieve berichten ….. nou petje af hoor 1 boete per 2 dagen, komen vast in aanmerking voor bonus

      1. Jezus leeft en RB leeft niet 🤣. Dat is het verschil Tinus. Over de negatieve berichten waar RB melding van maakt, zijn alle door hem zelf hier geschreven en vindt dat klaarblijkelijk bonus waardig. De werkelijke naam van RB zal Rare Bonus zijn.

  2. Laten ze die hondeneigenaren op het betrappen maar eens in een cirkel van x honderd meter de rest van de hondenstront opruimen ipv een geld boete want daar hebben ze toch schijt aan.

  3. Goed ding, thuis laat je de poep toch ook niet in je pot liggen, of je kinderen overal en in elke winkel alleen maar hun eigen ding laten doen? Waarom is dat met een hond dan anders? Even de troep van je hond opruimen of hem aan het lijntje doen waar het hoort, het is een kleine moeite en levert minder ergernis en wat meer begrip op tussen doggy lovers en haters…uiteindelijk wordt iedereen in stad, duin en strand daar vrolijker van en dat is beter voor ons allemaal 🙂

  4. Zo ziet men maar weer. Den Helder wordt steeds hond onvriendelijker, dat leidt eenvoudig tot meer overtredingen die zonder inspanning zijn vast te stellen en op te leggen.

Wellicht ook interessant

Back to top button