Texel

Dit jaar geen meierblis op Texel

Texel – Het was al even bekend, maar vanwege het Coronavirus, gaat de meierblis dit jaar niet door. De meierblis wordt normaal gesproken jaarlijks gehouden op 30 april.

Voorheen was het op Texel een traditie om na Koninginnedag, meierblis in de avond te vieren om het feest af te sluiten. Nu Koningsdag op 27 april wordt gehouden, is meierblis een aparte traditie op het eiland. Blis betekent in het Texels, vuur. Dus bedoelen ze met de betekenis eigenlijk vuur voor het begin van de maand mei.

Veel Texelaars leggen normaal gesproken rond deze tijd op verschillende plek, waar de Meierblis gevierd mag worden, hun hout neer, zodat de mensen dat kunnen gebruiken voor op de meierblis. Dit jaar is dat even niet mogelijk, wellicht wanneer de Coronacrisis afgelopen, kunnen de Texelaars die van de meierblis houden, volgend jaar wel lekker de meierblis vieren.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button