Texel

Dit jaar geen meierblis op Texel

Advertentie:

Texel – Het was al even bekend, maar vanwege het Coronavirus, gaat de meierblis dit jaar niet door. De meierblis wordt normaal gesproken jaarlijks gehouden op 30 april.

Voorheen was het op Texel een traditie om na Koninginnedag, meierblis in de avond te vieren om het feest af te sluiten. Nu Koningsdag op 27 april wordt gehouden, is meierblis een aparte traditie op het eiland. Blis betekent in het Texels, vuur. Dus bedoelen ze met de betekenis eigenlijk vuur voor het begin van de maand mei.

Veel Texelaars leggen normaal gesproken rond deze tijd op verschillende plek, waar de Meierblis gevierd mag worden, hun hout neer, zodat de mensen dat kunnen gebruiken voor op de meierblis. Dit jaar is dat even niet mogelijk, wellicht wanneer de Coronacrisis afgelopen, kunnen de Texelaars die van de meierblis houden, volgend jaar wel lekker de meierblis vieren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button