Den Helder

Elkaar helpen tijdens de coronacrisis

Den Helder – Alleen samen komen we door deze crisis. Mooi om te zien is dat inwoners elkaar de helpende hand toesteken. Zo doen ze boodschappen voor elkaar, worden extra maaltijden gekookt om uit te delen en bieden ook bedrijven diensten en middelen aan.

Er zijn verschillende manieren om hulp aan te bieden en te vragen. En schroom ook niet om te vragen om hulp!

www.denhelderhelpt.nl is er pas sinds afgelopen week. Wie last heeft van coronamaatregelen en hulp nodig heeft of wil geven kan op deze site terecht. Denk aan gezelschap/een luisterend oor, vervoer, tablet/laptop voor huiswerk, enzovoort. De hulpvraag kan anoniem worden geplaatst.

www.noordkopvoorelkaar.nl: ook hier worden vraag en aanbod gematcht. Deze website bestaat al veel langer en is regionaal ingesteld.

• Kijk op www.extrahandenvoordezorg.nl als je tijdelijk wilt helpen in de zorg. Je bent dan oud-zorgverlener, student of docent aan een zorgopleiding.

• Kijk op www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/ als je geen ervaring en/of opleiding hebt in de zorg, maar wel wilt bijspringen.

• Bijdragen door het doneren van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, schorten, veiligheidsbrillen, spatschermen? Neem dan contact op met de Corona Respons Unit: cru@vrnhn.nl. Het CRU houdt nauw contact met het Rode Kruis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button