Den HelderPolitiek

Wijkbeheer biedt kans op werk voor bijstandsgerechtigden

Den Helder – B&W Den Helder laat in een informatiebrief aan de gemeenteraad weten dat vier bijstandsgerechtigden uit Den Helder deze week zijn begonnen aan een proefplaatsing bij team Wijkbeheer van de gemeente. Mochten de vier inwoners de komende maanden geschikt blijken voor hun functie als medewerker openbare ruimte, treden zij per 1 juni 2020 voor een jaar in dienst bij de gemeente.

Om uitvoering te geven aan de invulling van de wens om de functie van kantonnier (medewerker voor het dagelijks onderhoud van wegen en sluizen) te honoreren, is begin van dit jaar een functieprofiel opgesteld voor kandidaten met een bijstandsuitkering voor de functie van medewerker openbare ruimte. Uit de selectie zijn uiteindelijk zes potentiele kandidaten geselecteerd.

Na een sollicitatiegesprek zijn vier inwoners met een bijstandsuitkering geschikt bevonden voor bovengenoemde functie.  Deze vier inwoners zijn ondertussen gestart bij team Wijkbeheer in de functie van medewerker openbare ruimte. In eerste instantie gaan de kandidaten gedurende twee maanden met behoud van uitkering (proefplaatsing) aan het werk en in een reguliere ploeg de wijk in. Bij gebleken geschiktheid komen de kandidaten in dienst van de gemeente Den Helder en krijgen zij een arbeidscontract voor één jaar.

Zij gaan vanaf 1 juni 2020 als aparte ploeg de wijk in voor onderhoud in de openbare ruimte (zowel op groen- als civiel gebied). Daarnaast volgen zij op kosten van de gemeente, een BBL-opleiding op MBO-niveau (1 of 2). Dit houdt in dat de kandidaten 32 uur in de wijk werken en één dag per week naar school gaan.

“Trots op mooi project”
Het college is zeer te spreken over deze ontwikkeling binnen de eigen gemeente. “We zijn er trots op om met elkaar dit mooie project op te starten. Het is ons gezamenlijk belang om inwoners met een bijstandsuitkering op te leiden, te laten ontwikkelen, perspectief te bieden en aan de andere kant onze stad mooier en schoner te maken”, zo laat B&W in de brief weten.

Daarnaast biedt dit project ook een kans voor de ontwikkeling van het eigen personeel, aangezien een medewerker de kandidaten gaat begeleiden. Als extra begeleiding van de vier inwoners zet de gemeente een externe jobcoach in. Na één jaar zal dit project geëvalueerd worden en wordt tevens onderzocht of deze opzet een structurele basis kan krijgen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button