Bibliotheek organiseert kunstlezing over Jan van Eyck

Kop van Noord-Holland – KopGroep Bibliotheken organiseert een online kunstlezing over Jan van Eyck. Dit zal plaatsvinden op woensdagavond 21 april. De kunstenaar Jan van Eyck was een fenomeen. Hij perfectioneerde het gebruik van olieverf zodanig dat zelfs de allerkleinste details op de achtergrond van altaarstukken uitgewerkt zijn. Van Eyck ontketende een revolutie in de schilderkunst. Zijn portretten zien er na zeshonderd jaar nog steeds uit alsof de mensen uit hun lijst kunnen stappen. En dat vond navolging tot in het verre Italië.

Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend vertelt in deze lezing over de kunst van Van Eyck. Hij verdiept zich in de rijke iconografie van de schilderijen en toont de deelnemers de vele details. Ook laat hij zien hoe Van Eyck een schilderij opbouwde.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl

Mobiele versie afsluiten