Noord-Holland

Nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland

Haarlem – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland lanceert in samenwerking met NH-Pop de Noord-Hollandse Popkanjers, een stimulerings voor popmuzikanten. Dit is een stimuleringsregeling voor Noord-Hollandse popmuzikanten die hun talent verder willen ontwikkelen. Via deze nieuwe regeling kunnen zij een financiële bijdrage aanvragen voor een optreden of een project dat hen verder helpt in hun muzikale carrière.

In deze moeilijke tijd wil het Cultuurfonds jonge cultuurmakers extra ondersteunen en perspectief bieden op wat er wel mogelijk is, zowel live op een podium als digitaal. In NH-Pop heeft het Cultuurfonds in Noord-Holland een gespecialiseerde, passende en zeer enthousiaste partner gevonden om popmuziekmakers verder op weg te helpen.

NH-Pop is hét netwerk achter de kleine en middelgrote poppodia in Noord-Holland en zal fungeren als een snelloket voor aanstormende Popkanjers. Via de website van NH-Pop kunnen popmuzikanten een aanvraag doen van € 500 voor een optreden via de “programmeringsregeling” of € 1.000 voor een talentontwikkelingsproject om een ambitieus project te ondersteunen op weg naar de volgende stap in hun carrière, de zogeheten “makersregeling”. De muzikanten worden bij hun aanvraag begeleid door een van de tien aangesloten Noord-Hollandse poppodia. Een speciale commissie beslist elke twee maanden over de toekenningen.

Met de Noord-Hollandse Popkanjers wil het Cultuurfonds bijdragen aan de versterking van de popcultuursector in Noord-Holland. Deze stimuleringsregeling biedt ruimte voor experiment en vernieuwing en stelt popmuzikanten in staat om onder professionele begeleiding ervaring op te doen en hun talent verder te ontwikkelen. Voor de Noord-Hollandse popmuziekliefhebbers zal dit resulteren in een breed en divers aanbod van vernieuwende popmuziek met een spreiding over poppodia in de gehele provincie.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat wordt gedaan met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al de vele donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button