Den Helder

Gemeente organiseert activiteiten rondom energiebesparing

Advertentie:

Den Helder – Ook in september organiseert de gemeente Den Helder weer verschillende activiteiten om het energiezuinig maken van woningen te stimuleren. Op woensdag 27 september is er een informatieavond. Op woensdag 20 september komt de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket naar Den Helder. Daarnaast biedt de gemeente ook in de komende periode weer subsidies en andere regelingen aan ten behoeve van energiebesparing.

“Inwoners van de gemeente krijgen op deze manier veel hulp en inspiratie bij het energiezuinig(er) maken van hun woning”, zegt wethouder Duurzaamheid Peter van Diepen. Hiermee kunnen zij hun energierekening verlagen en hun Wooncomfort verhogen. Daarnaast is het verduurzamen van woningen beter voor het milieu. Energiebesparende maatregelen zorgen namelijk voor een flinke afname in de CO2-uitstoot.”

Informatieavond en mobiele showroom
Voor inwoners die niet weten waar ze moeten beginnen of welke maatregelen voor hun woning geschikt zijn, organiseert de gemeente een informatieavond over energiebesparing. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket vertelt tijdens deze avond over de stappen die woningeigenaren kunnen nemen
om hun woning energiezuinig te maken. De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket is ook te bezoeken. De showroom staat op
woensdag 20 september bij de Vomar in de Koningsdwarsstraat. Er zijn adviseurs aanwezig aan wie inwoners hun vragen kunnen tellen. De showroom is open van 10:00 tot 17:00 uur.

Persoonlijk energieadvies aan huis
De gemeente stelt dit jaar ook een beperkt aantal energieadviezen aan huis beschikbaar. Inwoners betalen hiervoor slechts € 50,-. Normaal gesproken kost dit € 289,-. Deze speciale actie loopt nog tot en met 31 oktober 2023. Meer informatie is te vinden via de website van de gemeente.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

1 reactie

  1. Als de gemeente nu ook WS gaat stimuleren zal dat bij heel veel andere bewoners ook een end schelen

Wellicht ook interessant

Back to top button