112Den Helder

Politie Den Helder onthult 1 april grap (video)

Den Helder – De politie van Den Helder maakte vrijdagochtend bekend dat de gele striping op de auto inderdaad een 1 april grap was. Via Facebook plaatste de politie een video waarin te zien was dat de strepen van de auto afgehaald werden. Ook werd gezegd dat het inderdaad over een 1 april grap ging.

Eerder deze week stelde de Helderse politie dat het korps was uitgekozen om de nieuwe kleuren te testen. De kleuren komen overeen met de striping van de Britse politie en heel Nederland zou, na een succesvolle test in Den Helder, volgen.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

 1. Goed dat ze vertellen dat het een grap is…. 🙄

 2. Ik moet zeggen dat de kleuren me niet tegenvallen, jammer dat de Britten ons voor waren. Zo zie je maar waar een grap wellicht toe kan leiden, misschien komt er in de toekomst toch nog een verandering van kleur voor de Hollandse politieauto?
  Over kleur gesproken, ik weet niet zeker of dat ook als grap bedoeld was overigens, maar op dezelfde dag meldde een politiewoordvoerder dat men het etnisch profileren wilde gaan ´aanpakken´, iets waar ieder weldenkend mens natuurlijk achter staat mits dat vanzelfsprekend niet ten koste gaat van het aantal opgespoorde daders en het zo effectief op te lossen aantal delicten. Doeltreffendheid in opsporing van criminaliteit staat altijd ´boven´ idealisme, dat begrijp je als burger pas goed wanneer je eenmaal zelf een keer slachtoffer bent geworden van een misdaad. Een ideaalbeeld vereist bovendien een strikte controle, zo´n in een radiobericht geuitte wensdroom staat immers niet boven de wet.
  Wat wél verrassend was was dat men in hetzelfde nieuwsbericht meldde dat de politie er tevens naar zou gaan streven om haar dienders binnen enkele jaren een betere afspiegeling te laten zijn van de maatschappij en dat men aldus op zoek zou gaan naar specifiek gekleurde landgenoten en wel tót het gelijktijdig geponeerde streefgetal van zo´n 30 tot 35% zou zijn bereikt.
  Profilering op kleur dus. Echter natuurlijk niet op basis van crimineel onderzoek maar op basis van een eigen gestelde ´maatschappelijke realiteit´, dat was vanzelfsprekend wel toelaatbaar.
  En dat getal dan, dacht ik, toen ik het bericht hoorde. Is het met het bereiken van dat getal uiteindelijk ´af´ die profilering, of juist niet af, hoe komt men aan dat getal eigenlijk, en hoe zit het met de kwaliteitstoets voor nieuw aan te nemen personeel?
  Komt die zo nu en dan in ´pauzestand´ te staan tot het tot doel gestelde getal eenmaal bereikt is? En wie controleert dat eigenlijk precies, die zelf opgelegde norm? De politie zelf? De ene na de andere vraag schoot er door mijn hoofd met als uiteindelijke uitkomst dat het wel een landelijke ´politiegrap´ zou blijken te zijn geweest.

  1. @Skriks: voor de rest gaat het wel goed met je? 🙈

Back to top button
%d bloggers liken dit: