Hollands Kroon

Trompetgeschal voor ‘Muzikaal’ Intermezzo Bier

Advertentie:

Hollands Kroon – Op social media doken de afgelopen week foto’s op van een vrolijk geel intermezzo mannetje in de Noordkop. Dit blijkt te maken te hebben met een alternatieve activiteit van muziekvereniging Wieringerwaard. De vereniging heeft met medewerking van regionale ondernemers een eigen ‘Intermezzo Bier’ laten brouwen en bezorgt dit eventueel thuis met trompetgeschal.

Door de corona-beperkingen konden het afgelopen jaar concerten als het muziekfestival LEEF!, een agrarisch drive-in concert en een online-concert niet doorgaan. Bij de voorbereidingen van het online concert ontstond het idee een regionaal bier te laten brouwen, zodat kijkers thuis met een biertje in de hand van het concert konden genieten.

Eigenaar Dyon Huiberts van de Schaagse Bierbrouwerij De Roode Leeuw reageerde enthousiast op het plan en al snel werd tot brouwen overgegaan. Om het bier een eigen regionale smaak te geven werd gekeken naar een regionaal product. Agrariër Simon Wilms van Oostpoldergoed in Anna Paulowna gaf aan zich graag aan te sluiten bij de plannen. Hij sponsorde een specifiek ingrediënt van het bier, namelijk kilo’s pompoenen. Esther Vinke van Vinke Vormgeving in Wieringerwaard ontwikkelde belangeloos een etiket, in de gele kleur en stijl van de muziekvereniging.

Natuurlijk werd er ook nagedacht over een juiste naam voor het bier. In deze bijzondere tijd werd al snel gedacht aan het stilstaan van ons doen en laten. Corona zorgt als het ware voor een pauze. In muziektermen wordt hier het woord intermezzo voor gebruikt. Zo ontstond de naam Intermezzo Bier.

Licht kruidig, zacht, doordrinkbaar en een allemansvriend
Begin maart was het bier klaar en overhandigde brouwer Dyon het aan de vereniging. Hij omschrijft het Intermezzo Bier als “licht kruidig, zacht, doordrinkbaar en een allemansvriend”. Om aan dit bier publiciteit te geven werd de social media afgelopen week overspoeld met foto’s van een geel mannetje die overal in de regio opdook. Dit leidde op facebook al tot allerlei geruchten. Uiteindelijk blijkt de muziekvereniging Wieringerwaard er dus achter te zitten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button