Zeemacht

Uitdagend seizoen voor wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht

Advertentie:

Den Helder – Ook dit jaar komt MSV Zeemacht voor de competitie uit in de hoogste klasse van de Regio Midwest, de A-klasse. Deze klasse bevindt zich direct onder de landelijke Ere- en Eerste divisie. Vorig jaar werd er uitstekend gepresteerd door boven in de middenmoot van de Regio Midwest mee te draaien en landelijk gezien zelfs in de top 20 zwemmen. Het zwemprogramma voor komend seizoen is aanzienlijk verzwaard door de KNZB, maar doel blijft om evenals vorig jaar een stevige plek in de middenmoot te veroveren.

De groeiende en florerende jeugdtak van Zeemacht neemt aan een grote variëteit van wedstrijden deel. Stefan Schouten is bij MSV Zeemacht verantwoordelijk voor het wedstrijdzwemmen. “De beginnende wedstrijdzwemmers doen mee aan de eigen laagdrempelige Learn2Race wedstrijden, terwijl de top minioren zwemmers zich proberen te kwalificeren voor de Noord-Hollandse Minioren Finales aan het einde van het zwemseizoen. Voor de top junioren zwemmers binnen Zeemacht is het vizier gericht op het behalen van limieten voor deelname aan de Noord-Hollandse en Nederlandse kampioenschappen.” De succesvolle Masters zwemmers van Zeemacht, die vorig seizoen verschillende NK medailles en kampioenschappen binnenhaalden, richten zich op het einde van het seizoen, wanneer de Nederlandse Masters Kampioenschappen plaatsvinden.

Aquacentrum
Vanwege de goede faciliteiten van het wedstrijdbad van Aquacentrum Den Helder organiseert MSV Zeemacht ook dit jaar een aantal thuiswedstrijden. “Allereerst vindt zondag 1 oktober de eerste ronde van de KNZB competitie plaats, met deelname van de regionale grootmachten OEZA (Heemskerk), EdVo (Volendam) en WZ&PC (Purmerend)”, vertelt Schouten. “Daarna staat op zondag 29 oktober de intussen traditionele Juttercup op het programma, een van de grootste jeugdzwemwedstrijden in Noord-Holland. In het voorjaar vinden ook Noord-Hollandse Minioren Circuit wedstrijden plaats in Den Helder, als kwalificatiewedstrijden voor de Minioren Finales.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button