Den HelderVideo

Video: Spannende regionale finale van Nationale Voorleeswedstrijd in School 7

Advertentie:

Den Helder – Spanning, humor en meeslepende verhalen. Tijdens de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd lazen 8 kinderen van verschillende basisscholen uit de Noordkop maandagmiddag voor uit hun favoriete boek. Elk op hun eigen manier probeerden de kinderen de jury te boeien met hun manier van voorlezen.

Van de 8 deelnemers van de wedstrijd, die plaatsvond in School 7, werden 3 winnaars gekozen die doorgaan naar de provinciale ronde. De jury, bestaande uit stadsdichter Yanaika Zomer, wethouder Fotigui Camara en voormalig huisarts Menno Rijpma, was onder de indruk van de kwaliteiten van de deelnemers.

Nadat alle 8 kinderen hun stuk hadden voorgedragen, trok de jury zich terug voor beraad. Het was volgens juryvoorzitter Camara geen makkelijke keuze, maar uiteindelijk kwam de jury met het eindoordeel: Djazzy de Jong (OBS Tusselant, Den Helder), Yvie Izaaks (PCBS Koningin Juliana, Julianadorp) en Annebel Mooij (RKBS Sint Barbara, Tuitjenhorn) waren net iets beter dan de andere deelnemers.

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Wellicht ook interessant

Back to top button