Cultuur/NatuurHollands KroonUitgaan

Dieuwertje Blok en Jeroen Zijlstra vertellen het verhaal van Pilatus in Oosterland

Hollands Kroon – Benieuwd naar het verhaal van de vrouw van de beruchte Bijbelfiguur Pilatus? Dieuwertje Blok komt op 9 april aanstaande -samen met muzikant Jeroen Zijlstra- naar Oosterland om dit verhaal uit de doeken te doen. Muziek, theater en zang vertolkt het gezelschap een vertaling van het klassieke lijdensverhaal, maar dan wel op eigen wijze.

Met klassieke muziek, kleinkunst en improvisatie wordt in Oosterland zodoende een vertaling gegeven van het lijdensverhaal door de ogen van de vrouw van Pontius Pilatus. Dat wordt omlijst door muziek. Henriette Feith (sopraan) en David van Ooijen (theorbe) zoeken naar een intiemer alternatief van de Matthäus-Passion. Dat ook nog eens na inspiratie van ’De vrouw van Pilatus’, de krachtige tekst van Imme Dros.

In het lijdensverhaal is de vrouw van Pontius Pilatus een onderbelicht karakter. Na een droom verzocht ze haar man om Jezus niet uit te leveren aan de Joden. Wie is deze vrouw en wat bewoog haar tot dit verzoek? ‘De Vrouw van Pilatus’ is een muzikale vertelling met oude en nieuwe muziek, ondersteund door kleinkunst en improvisatie. Zo werpt deze verrassende theatervoorstelling een licht op een intrigerende figurant uit de geschiedenis. Wees welkom in Oosterland!

Meer info en reserveren: www.zininoosterland.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button