Hollands KroonJeugd

Het speelseizoen start in Speeltuin De Helderse Buurt

Advertentie:

Hollands Kroon – Speeltuin De Helderse Buurt in Hippolytushoef is weer open en dat is te merken in het dorp, de vlag hangt weer uit! Kinderen, volwassenen, opa’s en oma’s komen weer gezellig naar de omheinde speeltuin. Er klinkt weer volop gejoel vanuit de glijbaan en aan de picknicktafel zitten ouders ontspannen te kletsen. Het is gezellig in de speeltuin die al in 1952 voor het eerst zijn deuren opende. Door de jaren heen is het karakteristieke karakter van de speeltuin behouden gebleven.

Een laagdrempelige en gemoedelijke speeltuin voor de allerkleinsten en kinderen tot 12 jaar. De speeltuin heeft een groot klim-, klauter- en glijtoestel die favoriet is bij ieder kind. De kinderen kunnen niet ver op een 1.250 m2 omheinde speelplaats, ouders en verzorgers kunnen rustig alles bekijken en zijn snel bij als ze een iets te ondernemende peuter hebben. Aan de ene kant van speeltuin staat een grote kabelbaan en in het midden van de speeltuin kunnen de mooiste zandkastelen worden gebouwd in de grote zandbak. De speeltuin is een plek voor kinderen om veilig te spelen en te ontmoeten, maar ook een plek voor leuke activiteiten.

Iedereen is welkom in de speeltuin en het is ook mogelijk om als speeltuinfan lid te worden. Naast dat leden gedurende het hele jaar gratis toegang hebben, organiseert de speeltuin regelmatig leuke activiteiten voor leden en niet-leden. Lid worden kan heel gemakkelijk via de website www.heldersebuurt.nl. De entreeprijs voor niet-leden is €1,50 per kind, een kleine bijdrage voor de vereniging. Voor veel gezinnen uit Hippolytushoef is het niet nodig om deze bijdrage te betalen omdat ze over een gezinsabonnement beschikken. Het hele gezin is het hele speelseizoen welkom voor €22,50 per jaar en kan meedoen met alle activiteiten.

Een plek voor kinderfeestjes
Een feestje vieren of op schoolreisje? De speeltuin is een uitstekende plek voor kinderfeestjes. In de speeltuin staan picknicktafels, buitenmeubilair en zijn er toiletten aanwezig. Ook is het clubhuis toegankelijk om iets lekkers klaar te maken en kan er koffie/thee en limonade worden gepakt. Hoe werkt het? De speeltuin kan iedere dag binnen de reguliere openingstijden worden gehuurd. Het boeken van een moment kan gemakkelijk online. Meer informatie, tijden en prijzen zijn te vinden op www.heldersebuurt.nl/verhuur.

Woensdag 27 april viert ook speeltuin De Helderse Buurt Koningsdag, een groot evenement met de traditionele versierde fietsoptocht door het dorp. Laat je uitdagen en bedenk een fantasierijke kleurige creatie. Alles mag! Er is een jury aanwezig die vóór de optocht alle versierde fietsen gaat bekijken. De mooiste creaties winnen een prijs.

Openingstijden

Speeltuin De Helderse Buurt kan elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur worden geopend. De sleutel van de speeltuin kan worden opgehaald bij één van de sleuteladressen. Deze staan vermeld op het informatiebord. Wie graag een gezinsabonnement wil kan zich aanmelden via de website. Een donatie doen? Het bedrag kan overgemaakt worden naar rekeningnummer NL54 RABO 0370 35 0030, Speeltuinvereniging De Helderse Buurt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button