Hollands KroonJeugdSport

Medailleregen voor GV DOS Den Oever turnsters

Hollands Kroon – De eerste competitiewedstrijden en toestelkampioenschappen van het turnen vonden afgelopen weekend 26 en 27 maart plaats. Na ruim twee jaar geen wedstrijden te hebben geturnd, was het even wennen voor de GV DOS turnsters. Ze lieten zich deze wedstrijd van hun beste kant zien op alle toestellen en wisten zich te plaatsen voor de regiokampioenschappen in Amsterdam.

Vijf DOS turnsters deden dit weekend mee aan de competitiewedstrijd in de sporthal “de Waardergolf”. Na een periode van ruim twee jaar geen wedstrijden te hebben gedaan, was gek om weer in een volle zaal te staan met andere turnsters en publiek. Amber van Wieringen en Richella de Vries turnen bij de junioren en moesten de zaterdagochtend al vroeg hun wedstrijd turnen. Beide turnde een zeer goede wedstrijd en wisten de eerste 5 medailles binnen te halen.

Amber sprong een mooie half in half uit wat haar een gouden medaille opleverde. Richella de Vries turnde op de brug een oefening met veel souplesse en won daarmee een zilveren medaille. Op vloer won Amber een bronzen medaille met haar nieuw oefening. Richella turnde een stabiele balk oefening en won de derde plek en Amber een vierde. In het algemeen klassement werd Amber derde en Richella vierde.

Zondag 27 maart turnden Danique Wind bij de jeugd en Bibi Hoos bij de pupillen 10. Voor Bibi was dit haar allereerste wedstrijd. Ondanks het sterke veld waar zij in turnde won Bibi met een krachtige brug oefening een zilveren medaille. Van de 19 turnsters werd zij uiteindelijk zesde in het eind klassement. Danique Wind turnde bij de jeugd een zeer goede wedstrijd allround werd ze tweede. Op sprong werd Danique vierde en met een zeer goede brugoefening waarbij ze eindigde met een salto van de hoge ligger won ze een bronzen medaille.

Op balk was Danique erg stabiel en won daar een zilveren medaille. Met haar tweede plek allround sloeg zij een groot gat met een punt verschil van de nummer 3. De allerlaatste wedstrijd van dit weekend kwam Marit Zuidema aan de start bij de pupillen 12. Zij turnde in een zeer sterk veld. Op brug wist Marit een vijfde plek te behalen net buiten de medailles. Marit eindigde als 11e in het eindklassement.

De meiden sloten dit turnweekend af met 9 medailles. 23-24 april zullen de tweede competitiewedstrijden plaats vinden in Wieringerwerf, waarbij de meiden turnen in teams. Na deze wedstrijd zal duidelijk worden of de turnsters van DOS genoeg punten hebben verzameld om door te mogen stromen naar de regiokampioenschappen in Amsterdam.