Cultuur/NatuurHollands Kroon

Nieuw cultuurspektakel voor en door inwoners van de Noordkop

Advertentie:

Hollands Kroon – Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert een vierjarig Community Art project voor en door de inwoners van Hollands Kroon. Een initiatief van theatermaker en -producent Irene van Oers. Met dit keer een combinatie van muziek, dansexpressie (vertel)theater, fotografie, decorbouw en theatertechniek. Bedacht, geschreven, gemaakt en gepresenteerd door de bewoners zelf, met begeleiding van professionals uit de muziek-, dans- en theaterwereld. De start zal april dit jaar zijn, het einde in 2025.

Het thema van dit jaar is ‘De Lente Ontluikend’. De lente staat voor jeugd, groei, een nieuw begin. Met dit seizoen als inspiratiebron, worden in heel 2022 de verhalen, belevenissen, herinneringen, toekomstvisies en toekomstdromen over het leven in de Noordkop door de bewoners omgezet in muziek, vertellingen, dans en theater.

Het project start met het (samen met bewoners) maken van een senioren verteltheatervoorstelling. Dit begint op vrijdag 29 april en vindt plaats op de evenementenboerderij Johanna’s Bos aan de Lotweg in Anna Paulowna. Vier weekenden gaan deelnemers met elkaar samenwerken om kostuums en decors te maken en om verhalen met elkaar te delen. Voor wie het leuk vindt is het mogelijk om mee te doen aan het voordragen voor publiek op 4 en 5 juni.

Theater
Het totaaltheater start 15 augustus onder regie van Caroline van Veggel en Eva Krammer, muzikale leiding door Andre Janssen, vormgeving door scenograaf Elian Smits en theatertechniek door Jauwk Ras. Er wordt zo in een periode van twee weken toegewerkt naar een complete theatervoorstelling. Tekst, muziek, dans, beeld en spel zijn de vaste ingrediënten.

De deelnemers doen research, dragen ideeën aan, verzamelen materialen, bouwen decors en komen via repetities, oefensessies en intensieve projectweken tot een volwassen totaal-theaterproductie voor jong en oud. Zij vormen hiervoor ook een speciaal koor van senioren. Binnen het thema organiseren ze ook een cursus fotografie en een cursus dansexpressie.

Alle onderdelen zijn professioneel maar laagdrempelig, bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven om te zien en beleven hoe leuk en inspirerend het is, om in een groep actief aan allerlei vormen van cultuur te werken. Ervaring of niveau maakt niet uit. Alleen plezier en inzet zijn belangrijk. Voor het hele project zijn er tevens ondersteunende hulptroepen nodig. Mensen die het leuk vinden om te helpen met decorbouwer, kostuums maken, gastvrouw/heer zijn, of zorgen voor de catering.

Meer informatie via www.cultuurbinnendedijken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button