Cultuur/NatuurHollands Kroon

Ap-Art nog op zoek naar jonge mannen voor ‘Scrooge, de Kerstmuscial’

Advertentie:

Anna Paulowna – Ap-Art brengt in het najaar van 2024 weer een nieuwe productie op de planken. De keuze is hierbij gevallen op ‘Scrooge, de Kerstmusical’, een gloednieuwe en originele versie van het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens: ‘A Christmas Carol’. De opkomst bij de auditieronde op 8 juni was hoog. Een groot deel van de rollen is na deze audities ingevuld, maar Ap-Art is nog op zoek naar jonge mannen die het leuk vinden om hieraan mee te doen. Voor deze gegadigden wordt 11 september een extra auditieronde gehouden.

‘Scrooge, de Kerstmusical’ speelt zich in 1850 af in Londen. De gierige hoofdpersoon Ebenezer Scrooge heeft een grote hekel aan Kerstmis, liefdadigheid en mensen. Op kerstavond krijgt hij bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Deze kondigt aan dat Scrooge die nacht bezocht zal worden door nog eens drie geesten. Deze nemen hem vervolgens mee op een wonderlijke en onvergetelijke reis, waarbij Scrooge inzicht krijgt in de man die hij vroeger was; de man die hij nu is; en de hel die hem wacht indien hij niet verandert. Als Scrooge tenslotte beseft dat zijn lot nog niet beklonken is, probeert hij op Kerstdag al het onrecht dat hij iedereen heeft aangedaan recht te zetten en voortaan te leven in de ware geest van Kerstmis.

De tweede auditieronde voor de jonge mannen zal gehouden worden op maandagavond 11 september vanaf 19:30 uur. Aanmelders ontvangen na inschrijving via mail alle praktische informatie omtrent de audities alsmede het studiemateriaal. Het inschrijfformulier en alle informatie over de verschillende rollen is te vinden op de website www.apartmusicals.nl. Inschrijven kan vanaf 16 jaar. Kinderaudities vinden op een later moment plaats.

Ap-Art
Ap-Art is opgericht in 1997 als een vervolg en antwoord op het ongekende succes van de Polderse revue ‘Op naar 2000’, geschreven door Maarten Leegwater ter gelegenheid van het 150 jaar bestaan de Anna Paulowna polder in 1995. Na vele successen als ‘Oliver!’, ‘The Sound of Music’, ‘My fair lady, ‘Beauty and the Beast’ en natuurlijk ‘De Jantjes’ in 2018 is ‘Scrooge, de Kerstmusical’ alweer de 13e musicalproductie welke Ap-Art op planken brengt.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button