Cultuur/NatuurDen Helder

Seizoenswandeling Noord-Hollandpad door de bollen

Advertentie:

Den Helder – De eerste crocussen bloeien al, hoog tijd om de wandelschoenen aan te trekken! De komende seizoenswandeling van het Noord-Hollandpad vindt plaats op vrijdag 22 april van 09.00 uur tot 13.00 uur. Deze voorjaarswandeling van ongeveer 10 kilometer voert over etappe 3 langs de bloeiende bollenvelden, de meertjes en bossen van de Helderse Duinen en het recreatiegebied Mariëndal. Het startpunt is bij de Pannekoekenvallei in Den Helder.

De wandeling begint bij de Pannenkoekenvallei in Den Helder waar de nieuwe eigenaren John en Ilse zorgen voor een hartelijke ontvangst. In hun sfeervolle restaurant met buitenterras kunnen deelnemers genieten van koffie en appeltaart en na de wandeling van een heerlijke pannenkoekenlunch. Vanuit de uitkijktoren in de Helderse Vallei, is te genieten van het uitzicht over het Mariëndal, de Donkere Duinen en de velden met bloeiende bollen. Bij mooi weer zie je zelfs Texel en Den Hoorn liggen.

Recreatiegebied Mariëndal bestaat uit ruim 50 hectare struinnatuur. Bollengrond is hier omgezet in lage duintjes, duingraslanden en waterpartijen. Perfect voor liefhebbers van de natuur. Ook de Helderse Duinen tellen vele meertjes en bossen. Het gebied is een eldorado voor beschermde planten en dieren. Tureluurs, lepelaars, watersnippen en plevieren vinden hier alles wat ze nodig hebben. De natuur in deze duinen is zo waardevol, dat ze samen met de verderop gelegen Noordduinen tot op Europees niveau beschermd worden.

Op bezoek bij ambassadeur Mary
Onderweg maken wandelaars een korte stop bij Mary Romar van Camping Duinzoomhoeve voor uitleg over de bollenteelt. Mary is een trouwe Noord-Hollandpad ambassadeur en beheert samen met haar man Jan het boerenbedrijf en de camping. Op dit moment telen ze tulpen en hyacinten. Met zeventien hectare een kleinschalig bedrijf, vergeleken met de andere boeren in de Noordkop. Daarom proberen ze uniek te zijn in bijzondere soorten. In de maanden april en mei is het genieten rondom de boerderij en de camping, met de bloembollenvelden in volle bloei.

Meer informatie
Start- en eindpunt: De Pannenkoekenvallei, gelegen in het recreatiegebied De Helderse Vallei.
Adres: De Helderse Vallei 7, 1783 DA, Den Helder. Hier is voldoende parkeergelegenheid.
Datum: vrijdag 22 april 2022, 9.00 uur
Aantal kilometers: ca. 10 kilometer op deels verhard en onverhard pad
Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 75 wandelaars meelopen.

Programma
09.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
09.30 uur: Welkom door gedeputeerde Ilse Zaal
10.00 uur: Startschot seizoenwandeling
13.00 uur: Terugkomst

Het is mogelijk om na afloop op eigen gelegenheid en kosten te lunchen bij de Pannenkoekenvallei. Zij serveren naast pannenkoeken ook soep en broodjes. Wie dit wil, graag aangeven op het formulier.

Inschrijven kan via deze link.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button