Hollands Kroon

Varen, wandelen, fietsen en eten voor het goede doel

Adverentie

Hollands Kroon – Vakantieschip Prins Willem Alexander organiseert samen met een groep vrijwilligers, cateringbedrijf CuisIEN en Sport Nu – Mooi Wieringen een mooi paasarrangement vanuit Den Oever. De opbrengst gaat geheel naar het Vakantieschip Prins Willem Alexander. Het vakantieschip is een aangepast schip voor mensen die zorg nodig hebben. Mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van een rollator of rolstoel kunnen mee op dit schip. Er zijn vrijwilligers met ervaring in de zorg, zij bieden deze mensen tijdens vakanties de zorg die zij nodig hebben. Mensen die zelf geen zorg of begeleiding nodig hebben maar graag samen met iemand reizen waarbij dit wel het geval is, zijn ook altijd welkom aan boord.

Ieder jaar organiseert het vakantieschip een aantal vaarvakanties waar individueel op ingeschreven kan worden. Verder verhuren zij het schip aan zorginstellingen en reisorganisaties. Het schip wordt geëxploiteerd door Stichting Varende Recreatie. Omdat zij een stichting zijn is winst maken niet hun doel, maar er is wel geld nodig om dit soort vaarvakanties te kunnen blijven aanbieden. Reden voor de vrijwilligers om een mooie actie op te zetten!

Arrangement op eerste of tweede paasdag
Op beide paasdagen, 17 en 18 april aanstaande, wordt een arrangement aangeboden. Deelnemers worden aan boord ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers. Zij kunnen daarna de keuze maken uit een wandeltocht of fietstocht (op eigen fiets). Er zijn diverse routes uitgestippeld die onder andere langs het IJsselmeer en werelderfgoed Waddenzee, het Robbenoordbos en over de vissershaven van Den Oever komen. Allemaal prachtige routes die niet te missen zouden moeten zijn.

Weer aangekomen bij het schip gaan de trossen los en wordt er tijdens het diner een mooie vaartocht gemaakt over de Waddenzee. Verder is er voor en na het diner tijd voor een rondleiding over het schip. Het volledige arrangement duurt 5 uur. Wie meld zich aan voor het fantastische Paasarrangement waarmee het goede doel gesteund wordt? Zo kunnen zij het Vakantieschip beschikbaar blijven stellen voor mensen met een zorgvraag.

Ga voor meer informatie naar www.vakantieschip.nl/paasarrangement

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button