Cultuur/NatuurSchagen

Wandelen door Botgat bij zonsopkomst

Advertentie:

Groote Keeten – Altijd al eens het ontwaken van de natuur in de vroege ochtend willen meemaken? Wandel mee op zaterdag 9 april met gidsen van Landschap Noord-Holland door natuurgebied Botgat, bij Groote Keeten. Hoor hoe het ontwaken van de natuur klinkt. Een bijzondere ervaring, samen in stilte en in het donker door het duin wandelen. Je zintuigen staan op scherp, je hoort de kleinste geluiden. Even geen mobiele telefoon, maar de geluiden van de natuur. En dan, nog voor zonsopkomst, beginnen de vogels te zingen.

Hopelijk is het mooi helder weer, zodat ook het ‘blauwe uur’ te beleven is. Een term uit de fotografie die het moment voor zonsopkomst beschrijft waarop de lucht diepblauw kleurt en er prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Goed opletten, want vaak duurt dit ‘blauwe uur’ zo’n tien minuten. Voor het helemaal licht is is er ook zomaar kans een vos of ander klein zoogdier te zien. Wordt verrast! Vroeg opstaan is wel nodig, de tocht begint om 6:15 uur.

Meer informatie
Wanneer: zaterdag 9 april 2022 van 06.15 uur tot 08.15 uur
Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2, 1759 NH, Groote Keeten
Kosten: Volwassenen €7,-, kinderen €3,-. Beschermers €4,-, kinderen van beschermers €2,-.

Aanmelden is mogelijk via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button