Den HelderNieuwsVideo

12.500 euro opgehaald door 3 uur lang op een krat te staan (video)

Den Helder – Drie uur lang op een krat staan voor het goede doel, was voor 50 deelnemers zaterdagmiddag de grote uitdaging. Het initiatief heeft €12.500 opgeleverd voor Lymph&Co en het Inloophuis Den Helder. Om de kratstaanders er doorheen te helpen was er tijdens het evenement veel entertainment met muziek, quizzen en een veiling.

Veel mensen krijgen direct of indirect te maken met kanker of andere levensbedreigende ziektes en om die mensen te helpen wilde de organisatie van Den Helder Staat op de Krat zo veel mogelijk geld inzamelen. Deelnemers konden zich aanmelden via de website om drie uur lang op een krat te gaan staan en zich laten sponsoren. Voordat de deelnemers op de krat stonden, was het streefbedrag van 10 duizend euro al gehaald. Tijdens het evenement kon er ook geld ingezameld worden door verzoeknummers aan te vragen en mee te doen aan de veiling. Met die extra opbrengsen kwam het totaal uiteindelijk op 12.500 euro.

Burgemeester Jan de Boer gaf het startsein en daarna ging de klok lopen. Tegen het einde van van de drie uur begonnen sommige deelnemers het toch behoorlijk moeilijk te krijgen: “Het wordt nu zwaar, ik krijg slapende voeten en alles gaat zeer doen”. Een andere deelnemer had er minder moeite mee: “Het gaat uitstekend, het is buiten verwachting dat alles zo lekker gaat allemaal”. Vooral de entertainment hielp de deelnemers er doorheen. Dennis Verhoef, één van de organisatoren, deed zelf ook mee en hield het tot het einde vol: “Het ging fantastisch, de drie uur vloog om, we hadden fantastische entertainment en een fantastisch mooi bedrag opgehaald”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button