Den HelderSport

Maak kennis met Jeu de Boules (Petanque)

Den Helder – Jeu de Boules (Petanque) vereniging Entre Nous organiseert een kennismakingsdag op 8 april vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur. Sinds 1988 heeft Den Helder een jeu de boules-vereniging voor jong en oud met circa 80 leden. De vereniging heet Entre Nous (vertaald: “tussen ons”).

De accommodatie, clubgebouw en speelterrein van JBV Entre Nous liggen uniek aan het Schapendijkje nabij Fort Erfprins. En zijn geheel door de eigen leden aangelegd. Het behoort tot de mooiste accommodaties van Nederland, aldus de vereniging zelf.

Het terrein is dagelijks toegankelijk, en op de woensdagavonden is de clubavond van 19.00 uur tot 24.00 uur.
Voorts kan men elke zaterdag spelen en op de donderdagmiddagen. Tevens zijn er diverse clubkampioenschappen en toernooien.

Jeu de Boules vindt zijn oorsprong in Griekenland en via de Romeinen kwam het in Europa terecht. In Frankrijk is het uitgegroeid tot de derde sport van het land. Petanque (een algemene variant van het spel) is een sport voor jong en oud. Veel vakantiegangers die naar Frankrijk gaan komen in contact met deze sport en gaan het naderhand zelf spelen.

Jeu de boules wint in Nederland de laatste jaren snel aan populariteit. De sportbond groeit gestaag. Bij veel sportzaken zijn de Boule-sets te kopen, plus aanverwante accessoires. Sinds 2007 is jeu de boules (petanque) erkend als topsport door het NOC en NSF.

In Den Helder zijn veel mensen in het bezit van een jeu de boule set of vast op welke wijze dan ook in contact geweest met deze sport.
Daarom wil JBV Entre Nous alle belangstellenden de kans geven om zelf te ontdekken wat deze sport te bieden heeft.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button