Den Helder

Oud-wethouder (PvdA) Jan Manderfeld overleden

Advertentie:

Den Helder – Jan Manderfeld, voormalig wethouder in Den Helder, is 28 maart op 81-jarige leeftijd overleden.

Jan werd geboren op 5 mei 1942 in ’t Zand en was in de jaren negentig wethouder van Den Helder, waarbij hij de portefeuille ruimtelijke ordening en stadsbeheer onder zijn hoede had. Na zijn wethouderschap was hij tot april 2005 directeur van Landschap Noord-Holland, waarna hij van 2010 tot begin 2017 als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Helderse Vallei betrokken is geweest. Ook was hij zowel als bestuurder en vrijwilliger enige tijd betrokken bij de Museumhaven Willemsoord.

Huidig PvdA-wethouder Peter de Vrij geeft in een reactie aan dat hij in zijn jonge jaren veel van Jan geleerd heeft. “Hij was een goede leermeester en een betrokken en aimabel mens. Jan was gemakkelijk benaderbaar en heeft me altijd op het hart gedrukt om op de kleine dingen te letten. Het gaat altijd om de mensen stelde hij dan.” De echtgenote van Jan, Tineke de Visser, overleed op 1e kerstdag 2022.

Jan ligt opgebaard in de Oleahof Den Helder. Donderdagavond 4 april is van 19.00 tot 20.00 uur in het uitvaartcentrum gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren. De uitvaart vindt vrijdag 5 april om 14.00 uur plaats, waarna een ieder in de koffiekamer van de Oleahof in informele sfeer afscheid van Jan kan nemen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

3 reacties

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button