Texel

Bommenwerper vliegt woensdag over Texel

Texel – De Avro Lancaster Bommenwerper vliegt 4 mei aanstaande, omstreeks 18.05 uur, over Texel.

De Avro Lancaster Bommenwerper is een een viermotorige bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog, die woensdag vanuit Coningsby (Verenigd Koninkrijk) opstijgt en een ronde over België en Nederland doet. De Lancaster zal als laatste een ronde doen over het vliegveld van Texel, waarna hij weer terugvliegt naar Coningsby in Engeland.

Er zijn momenteel nog twee toestellen wereldwijd die luchtwaardig zijn, waarvan er eentje in Engeland staat. In de oorlog zijn er in totaal 7.377 toestellen gebouwd, waarvan er in de oorlog 3.249 toestellen zijn neergestort. De overige toestellen zijn gesloopt. Het toestel dat in Engeland rondvliegt wordt gevlogen door de Battle of Britain Memorial Flights en is onderdeel van de The Royal Air Force (RAF).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button