Politiek

PVV wil meer nachtelijke surveillances om golf aan autobranden te stoppen

Advertentie:

Den Helder – De afgelopen tijd is de gemeente Den Helder weer geconfronteerd met meerdere autobranden die vermoedelijk zijn aangestoken. Zo vonden op 9, 19, 28 en 29 december autobranden plaats en ook in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 januari is een auto aan de Sternstraat volledig uitgebrand. De PVV maakt zich grote zorgen over deze golf aan autobranden en wil dat de gemeente zich extra inzet om nog meer incidenten te voorkomen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de fractie naar het college heeft gestuurd.

De bezorgdheid van de PVV komt voort uit het feit dat Den Helder in het verleden vaker is geconfronteerd met deze ernstige vorm van vandalisme. Volgens fractievoorzitter Vincent van den Born straalt de grote hoeveelheid autobranden in Den Helder negatief af op de gemeente en tast het de veiligheidsbeleving van inwoners ernstig aan. Hij vindt dat het college alles in werk dient te stellen om bij te dragen aan een zo veilig mogelijke leefomgeving. De PVV stelt voor om handhaving uit te breiden en meer nachtelijke surveillances uit te voeren.

Het is inderdaad niet de eerste keer dat Den Helder wordt geteisterd door autobranden. In 2022 zijn 27 autobranden te betreuren geweest en in 2021 waren dat er 24, zo bleek uit een eerder onderzoek van Regio Noordkop. De PVV vraagt nu aan het college hoeveel autobranden er in totaal in 2023 hebben plaatsgevonden in Den Helder.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

4 reacties

  1. De pakkans vergroten is uiteraard een stap in de goede richting om de brandstichting van auto’s een halt toe te roepen. Maar ook moet er veel zwaarder worden gestraft. We zijn gewoon veel te soft in Nederland en hebben alleen aandacht voor de daders. Hetzelfde geldt voor degenen die met een bivakmust op vuurwerk gooien naar politie en ambulance mensen. Deze mensen moet je gelijk vastzetten desnoods met behulp van de wapenstok en niet meer vrij laten. Nogmaals, we zijn veel te soft in Nederland en het tuig weet dat. Zolang de sancties niet drastisch worden verhoogd zal er niets veranderen.

    1. Precies. Complete ‘roversbendes’ uit alle ondefinieerbare ‘uithoeken’ kunnen hier in NLD lachend hun gang gaan. Als ze al gepakt worden (wegens personeelsgebrek politie en handhavers), staan ze na een paar uur weer buiten (óók wegens personeelsgebrek en daardoor geen ruimte in politiecellen en/of gevangenissen). Moet je in die ‘knoeken-landen’ eens proberen…
      NLD is veel te soft geworden, er heerst totaal geen respect meer voor de west- dienaars en handhavers (deze hebben ook veel te weinig bevoegdheden en moeten veel te veel verantwoording afdragen).

      ‘NLD gaat naar de kloten’ zei Pim Fortuyn (vermoord politicus) ooit…
      …de beste man had gelijk..!!!

  2. Pakkans door politie is sowieso een lachertje in Den Helder. Je kan blijkbaar ongestoord je gang gaan met een motor of quad in dit dorp, een beetje racen, stoepje hier, strandje daar, ach, overlast voor een ander, schijt, dit is mijn quad. kots kots

    1. het is helaas op alle fronten een lachertje, fout parkeren, rijden door voetgangersgebieden, tegen de richting in rijden, winkeldiefstallen, harddrugs, overvallen, inbraak, mishandeling and so on and so on, jarenlang afbraak en knuffelbeleid, zag net een voorstukje langskomen van een programma “handhavers in actie” nou dat kan nooit in dit dorp opgenomen zijn want het enige wat duidelijk totaal ontbreekt is de actie…..

Wellicht ook interessant

Back to top button