Den HelderSchagen

Drukte op het reizigersadviesspreekuur GGD

Den Helder – Medewerkers van het reizigersadviesspreekuur van GGD Hollands Noorden stropen de mouwen op. Na twee jaar waarin het reizen bijna niet mogelijk was door de wereldwijde pandemie, zien zij de reizigers weer volop terugkeren op de spreekuren in Alkmaar, Schagen, Hoorn en Den Helder.

De wereld gaat weer open. De zomervakantie is in zicht en veel mensen hebben al vakantieplannen. Het is belangrijk om te weten welke gezondheidsrisico’s er op de bestemming zijn en welke extra vaccinaties nodig zijn. GGD Hollands Noorden heeft een speciaal spreekuur voor reizigers.

Verpleegkundige Reizigersadvisering Rian Kruizenga vertelt: “Vooral voor (sub)tropische landen en landen in Oost-Europa zijn er speciale gezondheidsadviezen, bijvoorbeeld over (voedsel)hygiëne, maar ook over ziektes die je kunt krijgen. Malaria is natuurlijk een bekend voorbeeld, maar zo zijn er nog veel meer ziektes die je liever niet op je vakantiebestemming op wil lopen!”.

Niet te lang wachten
Haar collega Annika Vlaar vult aan: “De GGD kan helpen om goed voorbereid op reis te gaan en gezond weer terug te komen. Wij informeren graag tijdens ons reizigersspreekuur. Mensen kunnen dan ook meteen terecht voor vaccinatie(s), maar: wacht niet te lang met het maken van een afspraak!”

Dat veel mensen het reizen gemist hebben, merken de medewerkers van het Reizigersspreekuur. Het is druk. Op vakantie naar een bestemming in Oost-Europa of buiten Europa, maak dan op tijd een afspraak. Dat kan via de website van de ggd: www.ggdhn.nl, via https://www.ggdreisvaccinaties.nl of telefonisch op 088-0100530.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button